Als je over wilt stappen op oer-voeding kan het best moeilijk zijn om minder of geen brood meer te eten. 
Voor mijzelf was dit wel één van de grootste uitdagingen toen ik mijn voeding ging veranderen.

Deze zaden crackers zijn een goed en lekker alternatief.

Je kunt ze beleggen, maar ook zonder beleg zijn ze heel lekker.

Ook lekker bij een kop soep of bij een salade.

Dit heb je nodig:

180 gram zaden en pitten*
50 gram amandelmeel
1 ei
1 theelepel zeezout
Italiaanse of Provençaalse  kruiden ( optioneel)
1 eetlepel olijfolie of (gesmolten) kokosolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng de zaden met het amandelmeel, het ei, de olie en het zout in een kom. Je kunt er naar smaak  kruiden doorheen doen, maar dit hoeft niet.
Leg de massa op een stuk bakpapier en leg een ander stuk bakpapier er boven op. Rol nu het mengsel uit m.b.v. een deegroller of een lege fles tussen de 2 vellen papier, tot ongeveer 2 mm dikte.
Leg het uitgerolde ‘deeg’ met het onderste vel bakpapier op de bakplaat ( het bovenste vel gooi je weg)

Je kunt er  met een mes vierkantjes in maken, zónder door te snijden. Na het bakken kun je de crackers hierop breken. Bak het bruin en knapperig in de oven gedurende 25-30 minuten.

* Bij De Tuinen verkopen ze zakjes zaden/pitten mix ( salademix of omega mix) van ongeveer 250 gram die ik hiervoor gebruik. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen favoriete mix maken.

In de afgelopen jaren heb ik ervaren hoe je zélf je gezondheid kunt bevorderen met voeding en bewust leven. Ik heb me hierin verdiept door veel te lezen én een opleiding te volgen. Het is mijn missie om met deze kennis mensen te inspireren om ook hun eigen verantwoordelijkheid te nemen t.a.v. hun gezondheid. Op die manier wil ik bijdragen aan betere leefomstandigheden voor iedereen. Dit doe ik met veel plezier in mijn praktijk, door begeleiding van mijn cliënten op het gebied van voeding, beweging en stressvermindering. Zodat zij weer een gezond, fit en energiek leven krijgen. Zelf hou ik van koken en lekker én gezond eten. Daarnaast vind ik het heerlijk om buiten te zijn: in de tuin of wandelend en fietsend.

Zaden Crackers

Door Rita Woudenberg Tijd om te lezen: 1 min
0

Pin It on Pinterest