Je ‘Mindset’ wat is dat eigenlijk? Mindset is het Engelse woord voor ‘overtuiging’. Het staat voor de manier waarop mensen denken over zichzelf en in het bijzonder over hun intelligentie en kwaliteiten. Jouw mindset zegt dus iets over hoe jij over jezelf denkt, wat jouw overtuigingen over jezelf zijn.

Deze overtuigingen zijn in de loop van je leven ontstaan, vanaf je geboorte tot aan wie je nu bent ( en misschien zelfs wel vanaf de conceptie) Je ervaringen als kind, zowel positief als negatief, beïnvloeden de manier waarop jij over jezelf denkt.

Je kent ze wel, die ‘ stemmetjes’ die je vertellen dat “sporten echt niets voor jou is” of “ dat ze jou toch niet zullen selecteren voor die leuke baan”. “Dat je toch éérst 10 kilo kwijt moet voordat je er leuk uit kunt zien”

Dit zijn onze innerlijke saboteurs.

Zo’n saboteur kan een vernietigende uitwerking hebben. Hij ondermijnt je zelfvertrouwen. En als je hem maar vaak genoeg hoort wordt het een overtuiging, je mindset.

Een negatieve overtuiging zorgt ervoor dat je niet meer in jezelf gelooft. Je denkt dat het geen zin heeft om de stap te maken. Je solliciteert niet naar die leuke baan en blijft zitten waar je zit ( en misschien doodongelukkig bent)

De innerlijke saboteur is vanuit een overlevingsstrategie ontstaan: hij had een functie ( bv bescherming, troost) en heeft die misschien nu ook nog.Je komt er niet van af door er voor te vluchten!

Bij mijzelf kwam de ommekeer toen ik jaren geleden in workshop realiseerde wáár de basis lag van mijn grootste saboteur. Ik kan me dat emotionele moment nog heel goed herinneren. Door de (h)erkenning van de oorsprong van mijn beperkende gedachten kon ik er anders mee leren omgaan.

Onder deskundige begeleiding ging ik de innerlijke saboteurs uitdagen en leerde ik ze ombuigen. Hierdoor ontstond er weer zelfvertrouwen en tevredenheid met wie ik ben. Mijn mindset veranderde waardoor ik vrijheid kreeg om mezelf te ontwikkelen en te groeien.

‘De manier waarop we denken is essentieel voor de keuzes die we maken’

Niet alleen op het gebied van emoties worden we belemmerd door de vervelende saboteurs. Ook de manier waarop we met eten omgaan wordt vaak beïnvloed door deze stemmetjes. Vooral vrouwen gaan dit soort nare gedachten weg eten of hongeren zichzelf uit, totdat ze het niet meer volhouden. Hierdoor zitten ze jaren lang in een vicieuze cirkel gevangen en gaan zichzelf steeds meer haten.

Wat voor overtuigingen heb jij?

Mijn vraag aan jou is om eens na te denken over jouw overtuigingen, jouw mindset. Helpen deze jou om de juiste stappen te zetten? Leiden ze in naar keuzes die goed voor jou zijn? Of belemmeren ze je juist, houden ze je tegen? Zegt dat stemmetje dat het toch geen zin heeft om het nog een keer te proberen, dat het je toch niet gaat lukken?

De kans is groot dat je wel een paar saboteurs zult herkennen en dat je daar nu eindelijk weleens van af wil komen.

Daar ga ik jou bij helpen! In de volgende blogs lees je er  meer over én krijg je een gratis mini-cursus met oefeningen en opdrachten om af te rekenen met je beperkende gedachten.

Heb je vragen n.a.v. dit artikel? Dan hoor ik het graag , je krijgt binnen een dag antwoord van mij. Stuur me een email of bel me : 06 28 08 20 17

 

 

 

 

In de afgelopen jaren heb ik ervaren hoe je zélf je gezondheid kunt bevorderen met voeding en bewust leven. Ik heb me hierin verdiept door veel te lezen én een opleiding te volgen. Het is mijn missie om met deze kennis mensen te inspireren om ook hun eigen verantwoordelijkheid te nemen t.a.v. hun gezondheid. Op die manier wil ik bijdragen aan betere leefomstandigheden voor iedereen. Dit doe ik met veel plezier in mijn praktijk, door begeleiding van mijn cliënten op het gebied van voeding, beweging en stressvermindering. Zodat zij weer een gezond, fit en energiek leven krijgen. Zelf hou ik van koken en lekker én gezond eten. Daarnaast vind ik het heerlijk om buiten te zijn: in de tuin of wandelend en fietsend.

Welke mindset of overtuiging heb jij?

Door Rita Woudenberg Tijd om te lezen: 2 min
0

Pin It on Pinterest