Soms heb je van die gerechten die vragen om een bijgerecht, zoals bijvoorbeeld bij een stoofschotel.
Vooral in de winter staat dat regelmatig bij ons op het menu en de laatste keer heb ik er een lekkere puree van bloemkool met avocado erbij geserveerd. Het was zó lekker van smaak, zacht en romig, echt een aanrader.

1 bloemkool in roosjes
1 avocado in blokjes
peper en (zee-) zout naar smaak
knoflook- en uienpoeder ( optioneel)
chilipoeder of vlokken ( optioneel)

De bloemkool gaar koken of stomen* en afgieten. Voeg dan de avocado toe en pureer het geheel met een stamper of staafmixer. Maak op smaak met peper en zout en eventueel de andere kruiden.

* De laatste tijd stoom ik mijn groenten gaar. Hierdoor blijven de voedingsstoffen en de smaak beter bewaard. Je kunt bij de Marskramer of Blokker een stoommandje kopen wat in elke pan past en maar een paar euro kost.

In de afgelopen jaren heb ik ervaren hoe je zélf je gezondheid kunt bevorderen met voeding en bewust leven. Ik heb me hierin verdiept door veel te lezen én een opleiding te volgen. Het is mijn missie om met deze kennis mensen te inspireren om ook hun eigen verantwoordelijkheid te nemen t.a.v. hun gezondheid. Op die manier wil ik bijdragen aan betere leefomstandigheden voor iedereen. Dit doe ik met veel plezier in mijn praktijk, door begeleiding van mijn cliënten op het gebied van voeding, beweging en stressvermindering. Zodat zij weer een gezond, fit en energiek leven krijgen. Zelf hou ik van koken en lekker én gezond eten. Daarnaast vind ik het heerlijk om buiten te zijn: in de tuin of wandelend en fietsend.

Romige bloemkool-avocado puree

Door Rita Woudenberg Tijd om te lezen: 1 min
0

Pin It on Pinterest