Na een fijne vakantie is het ook weer goed om thuis te zijn.

Weer lekker koken met het gemak van een complete keuken (na ruim 2 weken behelpen met een camping gasstelletje)

Dit gerecht bestaat helemaal uit groenten, met garnaaltjes.

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten, inclusief voorbereiding

Ingrediënten:

1 bos worteltjes,

1 courgette,

1 rode paprika,

1 flinke ui

2 tenen knoflook.

2 handen fijngesneden peterselie

1 1/2 theelepel kurkuma, 1 theelepel gemalen gember, mespuntje koriander, ( keltisch) zeezout,  beetje Japanse sojasaus naar smaak

kokosolie

bloemkoolrijst*

Bereiding:

Snij alle groenten in fijne stukjes en roerbak deze in kokosolie
Doe de garnaaltjes en de bloemkoolrijst erbij  en laat deze 1-2 minuten meebakken.

Breng op smaak met de kruiden en voeg op het laatst de peterselie toe.

Zo is het niet moeilijk om 500 gram groente p.p. binnen te krijgen. Wij hebben het met 2 personen helemaal op gegeten.


* Bloemkoolrijst kun je zelf maken, maar ik vind dat nogal bewerkelijk en heb daar niet altijd zin in.

Ik was dan ook blij verrast toen ik bij AH kant en klare bloemkoolrijst zag liggen! O ja, zonder toevoegingen natuurlijk!

In de afgelopen jaren heb ik ervaren hoe je zélf je gezondheid kunt bevorderen met voeding en bewust leven. Ik heb me hierin verdiept door veel te lezen én een opleiding te volgen. Het is mijn missie om met deze kennis mensen te inspireren om ook hun eigen verantwoordelijkheid te nemen t.a.v. hun gezondheid. Op die manier wil ik bijdragen aan betere leefomstandigheden voor iedereen. Dit doe ik met veel plezier in mijn praktijk, door begeleiding van mijn cliënten op het gebied van voeding, beweging en stressvermindering. Zodat zij weer een gezond, fit en energiek leven krijgen. Zelf hou ik van koken en lekker én gezond eten. Daarnaast vind ik het heerlijk om buiten te zijn: in de tuin of wandelend en fietsend.

Roerbakschotel met een Oosters tintje

Door Rita Woudenberg Tijd om te lezen: 1 min
0

Pin It on Pinterest