Een lekker 3- gangen diner maken voor bezoek? Ook dát kan met alleen maar pure, verse producten. Ingewikkeld? Helemaal niet! En met de juiste voorbereiding hoef je ook niet in de keuken te staan terwijl je visite al aan tafel zit.

Afgelopen week kregen wij bijzonder bezoek: de burgemeester! Echt waar, en niet omdat we 60 jaar getrouwd zijn 😉
In het voorjaar stond er in de plaatselijke krant dat onze nieuwe burgemeester kennis wil maken met de inwoners. Daarom wil zij bij de mensen thuis aanschuiven bij het eten.
Ik heb haar daarom uitgenodigd om bij ons aan te schuiven voor een Puur & Bewuste maaltijd, zodat zij zelf kan ervaren hoe lekker gezond eten is. Het werd een gezellig en smakelijk etentje, gelukkig vielen mijn gerechten in de smaak.

Het menu bestond uit een Courgette-Mosterdsoep, Kip Cacciatore uit de slowcooker met romige bloemkoolpuree en een groene salade. Het toetje was een frisse mango-custard.  Op verzoek van vele volgers op social media hieronder de recepten.

Wil je het menu voorbereiden zodat je niet te lang in de keuken staat?

  • De soep kun je de dag tevoren al klaarmaken
  • De kip gaart lekker in de slowcooker of in de oven
  • De bloemkoolpuree kun je ook alvast maken en opwarmen in de oven.
  • De mango-custard maak je een paar uur tevoren klaar en laat je in de koelkast staan tot serveren.

Lekker en gemakkelijk!

Mosterd-courgettesoep

 Ingrediënten

  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, grof gesneden
  • 1 prei, in ringen
  • 2 stengels bleekselderij, gesneden
  • 2 courgettes, in plakjes
  • 1 ½ liter (zelfgemaakte)( botten)bouillon
  • 2 tl gedroogde tijm
  • ½ tl zout
  • 1 el mosterd

Bereiding

  1. Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de ui zachtjes aan.
  2. Voeg knoflook, prei en bleekselderij toe en bak dit 2 minuten mee.
  3. Voeg courgette, bouillon en tijm toe en breng het geheel aan de kook.
  4. Laat de soep in 5-6 minuten gaar koken.
  5. Voeg zout en mosterd toe en pureer de soep vervolgens met behulp van de staafmixer.

Proef de soep. Voeg eventueel nog wat extra mosterd toe en 1-2- th vissaus

Bron :  eetpaleo.nl  

Kip Cacciatore ( Italiaanse kipschotel)

Ingrediënten:

1 grote kip in stukken gehakt (tip: laat dat door de poelier doen)

1 volle glas droge biologische wijn

1 fles gezeefde tomaten (passata di pomodori) met een inhoud van zo’n 680 ml

6 ansjovisfilets in olie

Kalamata olijven zonder pit (zo’n 20 à 25 stuks)

3 takjes rozemarijn

6 laurierbladeren

2 grote tenen knoflook (of 3 kleine)

Keltisch zeezout en gemalen zwarte peper

Kokosolie

Bereiding:

  • Snipper de knoflook.
  • Verwarm in een steelpan  de kokosolie en fruit de knoflook geel
  • Doe de knoflookolie in de slowcooker.
  • Doe het glas wijn samen met de passata (gezeefde tomaten) in de slowcooker
  • Snij de olijven in plakjes.
  • Snij de ansjovisfilets in kleine stukjes.
  • Doe er ansjovisfilets en olijven in de pan erbij en roer alles een beetje door elkaar.
  • Leg de stukken kip in de tomaten/wijnsaus.
  • Leg de rozemarijntakjes en laurierblaadjes erbij.
  • Bestrooi het geheel met Keltisch zeezout (niet te veel) en wat gemalen zwarte peper.
  • Zet de slowcooker op low en laat de kip in 7-8 uur gaar worden.
  • Verwijder daarna de rozemarijntakjes en de laurierblaadjes en serveer.

Heb je geen slowcooker? Geen probleem, dit gerecht kun je ook prima in een braadpan klaarmaken. Zet de  braadpan ( als hij ovenbestendig is, anders een ovenschaal) in een voorverwarmde oven ( 160 graden) en laat de kip dan in ongeveer 3 uur gaar worden.

Bij het hoofdgerecht heb ik romige bloemkoolpuree met Italiaanse kruiden geserveerd  + een frisse groene salade.

Mango- custard

Ingrediënten( voor 4 personen)

  • 1 grote of 2 kleine mango’s
  •  3 eigelen
  • 1/2 theelepel vanille extract

Bereiding:

  • Schil de mango en snijdt hem in stukjes.
  • Doe de mango met de eidooiers en de vanille essence in een hoge kom en pureer het met een staafmixer.
  • Doe de gepureerde mango in een pan en breng, al roerend, aan de kook.
  • Laat ongeveer 8 minuten zachtjes koken, blijf regelmatig roeren
  • Schenk de ‘vla’ in schaaltjes of glazen.
  • Je kunt de vla warm eten, maar ook koud is het erg lekker.
  • Je kunt de vla nog garneren met cacaopoeder of geschaafde pure chocolade.
Eet Smakelijk!
Doe wat het beste voor jou is : Neem je gezondheid in eigen hand!

In de afgelopen jaren heb ik ervaren hoe je zélf je gezondheid kunt bevorderen met voeding en bewust leven. Ik heb me hierin verdiept door veel te lezen én een opleiding te volgen. Het is mijn missie om met deze kennis mensen te inspireren om ook hun eigen verantwoordelijkheid te nemen t.a.v. hun gezondheid. Op die manier wil ik bijdragen aan betere leefomstandigheden voor iedereen. Dit doe ik met veel plezier in mijn praktijk, door begeleiding van mijn cliënten op het gebied van voeding, beweging en stressvermindering. Zodat zij weer een gezond, fit en energiek leven krijgen. Zelf hou ik van koken en lekker én gezond eten. Daarnaast vind ik het heerlijk om buiten te zijn: in de tuin of wandelend en fietsend.

Een Puur & Bewust diner

Door Rita Woudenberg Tijd om te lezen: 3 min
0

Pin It on Pinterest

Share This