Lekker uitgebreid ontbijten op zondag, heerlijk! Voorheen deden we dat met een croissantje en gekookt eitje. Nu zijn bananenpannenkoekjes onze zondagochtend favoriet.

Een warme croissant met roomboter, een gekookt eitje, lekker vers kopje koffie of thee erbij….

Het was elke week smullen. Totdat we een andere manier van eten ontdekten, waarin geen plaats meer was voor brood. En dus ook niet voor een croissantje. Tja, dat was even wennen en zoeken naar alternatieven. 

Totdat ik de bananenpannenkoekjes ontdekte. Wat een feest elke week! En omdat het zondag is, maken we het extra lekker: met warm rood fruit en een schepje crème fraiche* erbij . Zó lekker kan gezond eten zijn!

Wil je het ook eens proberen? Hier komt het recept:

Voor ongeveer 12 stuks

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

Voor de pannenkoekjes:

  • 2 grote, rijpe bananen
  • 5 eieren
  • 1 eetlepel boekweitmeel
  • Ghee, kokosolie of roomboter om in te bakken

Voor het warme fruit:

  • Bosbessen, frambozen of gemengd zomerfruit uit de diepvries
Bereiding:
  • Doe de banaan in stukjes in een kom
  • Breek de eieren boven de kom
  • Voeg het boekweitmeel toe
  • Pureer alles met een blender tot een glad beslag.
  • Laat even staan
  • Verwarm intussen in een steelpan op een laag vuur het zomerfruit.
  • Verhit een klontje ghee of roomboter in een koekenpan en maak 3 niet al te grote pannenkoekjes van het beslag. Keer ze om als de bovenkant bijna gestold is en bak de andere kant ook mooi bruin
  • Haal uit de pan en houdt de pannenkoekjes warm tussen 2 borden in een warme oven.
  • Bak zo in totaal 12 pannenkoekjes van het beslag.

Verdeel de pannenkoekjes over 4 voorverwarmde borden, schep er het warme fruit op en serveer eventueel met wat crème fraiche*.  Lekker met wat kaneel erover.

* Gebruik geen crème fraiche wanneer je lactose-intolerantie hebt of gevoelig bent voor caseïne! ( I.p.v crème fraiche kun je dan wat dikke kokosroom nemen)

In de afgelopen jaren heb ik ervaren hoe je zélf je gezondheid kunt bevorderen met voeding en bewust leven. Ik heb me hierin verdiept door veel te lezen én een opleiding te volgen. Het is mijn missie om met deze kennis mensen te inspireren om ook hun eigen verantwoordelijkheid te nemen t.a.v. hun gezondheid. Op die manier wil ik bijdragen aan betere leefomstandigheden voor iedereen. Dit doe ik met veel plezier in mijn praktijk, door begeleiding van mijn cliënten op het gebied van voeding, beweging en stressvermindering. Zodat zij weer een gezond, fit en energiek leven krijgen. Zelf hou ik van koken en lekker én gezond eten. Daarnaast vind ik het heerlijk om buiten te zijn: in de tuin of wandelend en fietsend.

Lekker ontbijten met bananenpannenkoekjes

Door Rita Woudenberg Tijd om te lezen: 1 min
0

Pin It on Pinterest

Share This