Gevulde Pompoen

Toen ik 12 jaar geleden bij mijn zus in Australië was, kregen we een keer “roasted Pumpkin” bij het avondeten. Geroosterde pompoen, ik had het nog nooit gegeten. Het was echter heerlijk!

In Nederland is pompoen als groente nog niet zo lang bekend, de meeste mensen gebruiken pompoenen vooral als decoratie. Dat de pompoen heerlijk en ook nog eens ontzettend gezond is begint langzaam door te dringen.Pompoen bevat veel vezels. Hartstikke goed voor de spijsvertering. Pompoen is ook rijk aan calcium, ijzer, vitamine C en E.  Vooral de oranje pompoen zit vol met bètacaroteen wat in het lichaam wordt omgezet naar vitamine A.

Conclusie: Pompoen is  gezond én veelzijdig
Ik ben er dan ook een echte fan van.
Het is weer  pompoentijd, dus kunnen we weer volop genieten van deze veelzijdige en gezonde groente.

Ik maak er regelmatig soep van of rooster hem in de oven.

Deze keer heb ik hem gevuld met een mengsel van gehakt en paddenstoelen.

Ingrediënten:

1 pompoen van ongeveer 1 kilo
1 eetlepel kokosolie
1 ui, in halve ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
100 gram shiitakes, in plakjes
250 gram (runder) gehakt
100 gram postelein of spinazie
1 tl rozemarijn
peper en zout
2 eieren

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Boen de pompoen goed schoon onder de kraan en snijd de bovenkant er af. Bewaar het kapje!Schep de zaden en de zaadlijsten uit de pompoen.
  • Verhit de kokosolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de knoflook en de shiitakes toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee. Voeg het gehakt, de rozemarijn en peper en zout naar smaak toe. Bak dit al omscheppend even mee.
  • Haal de pan van het vuur en schep er de postelein ( of spinazie) doorheen totdat dit iets geslonken is. Laat het mengsel even afkoelen ( 10 minuutjes) en meng er dan de eieren doorheen.
  • Vul de pompoen met het gehaktmengsel  en zet het kapje er boven op.
  • Bak de pompoen in 1 uur gaar.

Bron: Het magazine “Paleo” , deze editie met recepten van Marinka van ‘Eet Paleo”. Overigens een
echte aanrader dit magazine. Boordevol  recepten voor puur eten. Te koop bij de boekhandel voor €5,95

In de afgelopen jaren heb ik ervaren hoe je zélf je gezondheid kunt bevorderen met voeding en bewust leven. Ik heb me hierin verdiept door veel te lezen én een opleiding te volgen. Het is mijn missie om met deze kennis mensen te inspireren om ook hun eigen verantwoordelijkheid te nemen t.a.v. hun gezondheid. Op die manier wil ik bijdragen aan betere leefomstandigheden voor iedereen. Dit doe ik met veel plezier in mijn praktijk, door begeleiding van mijn cliënten op het gebied van voeding, beweging en stressvermindering. Zodat zij weer een gezond, fit en energiek leven krijgen. Zelf hou ik van koken en lekker én gezond eten. Daarnaast vind ik het heerlijk om buiten te zijn: in de tuin of wandelend en fietsend.

Gevulde Pompoen

Door Rita Woudenberg Tijd om te lezen: 1 min
0

Pin It on Pinterest

Share This