Poes gaat  Paleo

 Deze keer gaat mijn blog over granen, in poezenvoer en mensen eten.

 Toen we op zoek gingen naar een nieuwe huisgenoot, had ik me grondig verdiept in wát het beste voer zou zijn voor een kat.

Zelf aten we alleen nog maar vers en puur, dus dat moest ook voor onze nieuwe poes mogelijk zijn. De conclusie van mijn speurtocht was duidelijk: vers vlees, eventueel gemalen en ingevroren zou het worden.

Het was een paar dagen voor Kerst 2014 dat Katie bij ons kwam.

Een lief poesje van ruim 1 jaar oud, opgegroeid met blikvoer en harde kattenbrokjes.

Dat paste niet in onze visie, dus gingen we langzaam over op het verse vlees.

Maar helaas…. Ze begon steeds meer over te geven, het was duidelijk dat ze het verse vlees niet goed kon verdragen.

Op advies van een  ‘deskundige’ zijn we toen toch maar overgestapt op  goed merk droge brokken. Er zaten geen conserveringsmiddelen in en weinig zout.

Poes hield het goed binnen, poes blij – wij blij.

Tot ná de zomer, toen in de herfst kleine, slanke Katie begon te groeien. In de breedte wel te verstaan. Dus gingen we haar de minimale hoeveelheid geven, maar zonder resultaat. Hoe kon dit, wat zat er in dat voer?

Tot mijn schrik zag ik we Katie brokken gaven met als belangrijkste ingrediënt…. Granen!

In mijn visie zijn granen geen mensen eten, maar ook zéker geen poezen voer.

Oeps, hoe had ik dit nou over het hoofd kunnen zien !?

We zijn nu overgestapt op brokjes zónder granen en in overleg met  ‘Voer voor Katten’ blikvoer wat uit puur vlees bestaat.

En nu komt het: we hebben een totaal ander huisdier gekregen!

De eerste week op het andere voer, zagen we wel wat ontwenningsverschi1jnselen: ze was onrustig en een beetje chagrijnig…… Ontwenning van de koolhydraten

Maar na die week zagen we de positieve effecten:

Liep ze eerst de hele dag te zeuren om eten, nu gaat ze tevreden liggen slapen na de maaltijd. Ze heeft weer zin om te spelen met een balletje en ze is veel aanhankelijker geworden. En ze begint weer slanker te worden!

 

Toen ik zelf gestopt ben met granen eten, zoals brood en pasta, heb ik hetzelfde ervaren: eerst ontwenningsverschijnselen maar daarna meer energie, geen honger tussendoor, wat kilootjes verloren en misschien ben ik ook wel liever geworden J .

 

De moraal van het verhaal: eet dát voedsel wat het dichtst bij de natuur staat.

Dan voed je je lichaam en wordt je energiek, fit en gezond!

 

 

 

 

 

 

 

In de afgelopen jaren heb ik ervaren hoe je zélf je gezondheid kunt bevorderen met voeding en bewust leven. Ik heb me hierin verdiept door veel te lezen én een opleiding te volgen. Het is mijn missie om met deze kennis mensen te inspireren om ook hun eigen verantwoordelijkheid te nemen t.a.v. hun gezondheid. Op die manier wil ik bijdragen aan betere leefomstandigheden voor iedereen. Dit doe ik met veel plezier in mijn praktijk, door begeleiding van mijn cliënten op het gebied van voeding, beweging en stressvermindering. Zodat zij weer een gezond, fit en energiek leven krijgen. Zelf hou ik van koken en lekker én gezond eten. Daarnaast vind ik het heerlijk om buiten te zijn: in de tuin of wandelend en fietsend.

Poes gaat Paleo

Door Rita Woudenberg Tijd om te lezen: 2 min
0

Pin It on Pinterest