Soep, ik ben er gek op!
Het is heerlijk als lunch of als voorgerecht. 
Zelfgemaakte soep, dat wel. 
Lekker van verse groente en zelfgemaakte bouillon.

Eén van mijn favoriete soepen is de pittige bloemkoolsoep.

Over bloemkool

Een verse bloemkool bevat 24 kcal per 100 gram. De bloemkool bestaat voor het grootste deel uit water en bevat veel vitamine C. Daarnaast heeft het net als boerenkool het voordeel dat deze groente veel ziektes bestrijd. Er zit ook relatief veel vitamine K, B6 en B11 (foliumzuur) in bloemkool. Bloemkool zit verder vol vezels, mineralen en antioxidanten. Bloemkool bevat vooral veel calcium en dat is goed voor je botten. Daarnaast zorgt het stofje sulforafaan in bloemkool voor een verbetering van de bloeddruk en nierfunctie. Ook is dit goed voor een gezonde spijsvertering. Kortom, bloemkool is supergezond! 

Recept Pittige bloemkoolsoep:

Dit heb je nodig:

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • ½ eetlepel kokosolie
  • 1 bloemkool
  • 750 ml bouillon ( + eventueel water om aan te vullen)
  • Bouillonpoeder
  • Verse koriander,
  • 7 gram ½ theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnzaad
  • Kokosmelk, blikje van 200 ml.

Zo maak je het:

  •  Breek de bloemkool in roosjes en was deze.
  •  Snipper de ui en hak de knoflook fijn
  • Bak de ui 3 minuten aan in een beetje kokosolie ( roomboter of Ghee kan ook) •
  • Voeg de knoflook en de bloemkoolroosjes toe aan de ui en bak dit ong. 5 minuten op laag vuur.
  • Snijd ondertussen de koriander grof. •
  • Voeg bouillon, koriander, de kruiden en een eetlepel bouillonpoeder toe en breng de soep aan de kook. Laat dit, met het deksel op de pan, zachtjes koken totdat de bloemkool zacht is. •
  • Pureer de soep glad met een staafmixer of in de blender en roer vervolgens de kokosmelk door de soep.
  • Proef of de soep pittig genoeg is en voeg eventueel nog wat zout en chilipeper toe. Garneer de soep met wat paprikapoeder.

Eet smakelijk!

E 

In de afgelopen jaren heb ik ervaren hoe je zélf je gezondheid kunt bevorderen met voeding en bewust leven. Ik heb me hierin verdiept door veel te lezen én een opleiding te volgen. Het is mijn missie om met deze kennis mensen te inspireren om ook hun eigen verantwoordelijkheid te nemen t.a.v. hun gezondheid. Op die manier wil ik bijdragen aan betere leefomstandigheden voor iedereen. Dit doe ik met veel plezier in mijn praktijk, door begeleiding van mijn cliënten op het gebied van voeding, beweging en stressvermindering. Zodat zij weer een gezond, fit en energiek leven krijgen. Zelf hou ik van koken en lekker én gezond eten. Daarnaast vind ik het heerlijk om buiten te zijn: in de tuin of wandelend en fietsend.

Pittige Bloemkoolsoep

Door Rita Woudenberg Tijd om te lezen: 1 min
0

Pin It on Pinterest