Overgangsklachten verminderen?

Ja het kan!

Wil jij je overgangsklachten verminderen?

Ja, want overgangsklachten ‘horen er niet bij’.

Overgangsklachten verminderen of zelfs laten verdwijnen? Jazeker! Ondanks dat veel vrouwen klachten ervaren, is het een fabel dat pijn en ongemak nu eenmaal bij de overgang horen. Sterker nog, je hebt er zelf invloed op.

Ben je 40+ en ervaar je pijn of zit je niet lekker in je vel?

Als 40+-er zoek je de oorzaak van je klachten waarschijnlijk niet zo snel in een verandering van je hormoonbalans. Je kunt genoeg andere oorzaken bedenken, zoals een slaaptekort door (kleine) kinderen, stress op je werk, een druk sociaal leven en alle ballen hooghouden. Juist omdat ook die oorzaken bestaan, is het goed om je lichaam alle voedingsstoffen te geven dat het nodig heeft. Want vanaf je 35e veranderen je hormonen en ontstaan er tekorten.

Zit je midden in de overgang?

Lichamelijk en emotioneel kan de overgang veel teweegbrengen. Je lichaam zit in een overgang van de vruchtbare naar de onvruchtbare fase en zoekt een nieuwe balans nu de aanmaak van oestrogeen afneemt. Ik heb zelf ervaren dat dit met veel klachten gepaard kan gaan, maar na het aanpassen van mijn voeding heb ik nergens meer last van. Dat gaat jou ook lukken!

Heb je darmproblemen?

Je lever breekt het gebruikte oestrogeen af, waarna je darmen het afvoeren. Maar als je lever en/of darmen hun werk niet goed kunnen doen (door bijvoorbeeld snelle suikers, medicijngebruik, E-nummers, etc.) blijven de hormonen circuleren. Met als gevolg: klachten. Door een aanpassing van je voeding en leefstijl, herstellen je lever en darmen. Ze kunnen hun taak weer goed uitvoeren en je darmproblemen verminderen of verdwijnen.

Hoe kun je je overgangsklachten verminderen?

Wil jij wel ouder worden, maar je niet ouder voelen? Verminder dan je overgangsklachten met orthomoleculaire therapie. Orthomoleculaire therapie gaat uit van de geneeskrachtige werking van voeding en is wetenschappelijk onderbouwd. Niets zweverigs aan, gewoon puur natuur.

Vandaag heb ik mijn laatste coaching gesprek gehad. Rita super bedankt voor de goede begeleiding, de persoonlijke noot en de onderbouwde adviezen. Gezond ouder worden in lichaam en geest, ik ga ervoor!! Anky Rovers- van Oers

De behandeling

Ik beoordeel op moleculair niveau aan welke voedingsstoffen jouw lichaam een tekort heeft. Door jouw voeding, klachten en leefstijl weet ik vaak precies aan welke stoffen jij behoefte hebt. Door tegemoet te komen aan die behoeftes, voel jij aan je lichaam wat goed en niet goed is voor je.

Werkwijze

  1. Vóór het intake gesprek hou je een voedingsdagboek bij .
  2. Tijdens het adviesgesprek luister ik naar jouw klachten en krijg je alvast praktische tips.

Vanuit mijn professionaliteit als counselor voor eet- en gewichtsproblemen onderzoeken we waarom je eet wat je eet. Wat levert die voeding je op? Je krijgt alternatieven om je behoefte op een gezonde manier te stillen. Je gaat begrijpen waarom je lichaam protesteert, snapt welke actie welk (lichamelijk en/of geestelijk) gevolg heeft en het belangrijkste: je voelt de controle weer.

  1. Op basis van het gesprek en  het dagboek  stel ik een werkdiagnose vast en krijg je een persoonlijk voeding- en leefstijladvies.
  2. In de vervolgafspraak hoor ik graag hoe het met je gaat. Heb je nog klachten? Is de aanpak haalbaar voor je? Mocht het nodig zijn, dan doen we een aanvullend onderzoek.
=

Daarom Puur&Bewust

  • Aanpak van de oorzaak
  • Effectief
  • (Gedeeltelijk) vergoed
  • Professional Eet-en gewichtsproblemen
  • Puur natuur

Tarief

Intake consult   (60-90 min.) € 97,50
Vervolgconsult (45-60 min.) € 60,00

Vergoeding De consulten worden (gedeeltelijk) vergoed door je aanvullende verzekering. Klik hier voor het overzicht van zorgverzekeraars.

Pak de controle terug!

Wil je ook weer de controle terug over je stemmingen en je gewicht? Ben je klaar met lichamelijke klachten en ongemakken? Maak dan nu een afspraak. Het voelt heel fijn om weer energie te krijgen voor leuke dingen en zelf de regie te hebben over je leven.

Pin It on Pinterest