Leuk om kennis te maken!

Mijn naam is Rita Woudenberg, ik ben getrouwd en heb 2 volwassen dochters, 2 schoonzoons en 5 prachtige kleinkinderen. Mijn hobby is onze tuin met sinds kort ook een moestuin. Daarnaast wandel ik graag in de natuur. Buiten bezig zijn geeft mij energie.

Vanaf mijn jeugd ging ik van dieet naar dieet, afvallen en weer aankomen…. Een frustrerende strijd met de weegschaal. Later kwamen daar lichamelijke klachten bij zoals gewrichts- en spierpijn, wekelijks hoofdpijn, vermoeidheid en futloos zijn. Ik dacht dat ‘het er bij hoorde’. Iedere vrouw heeft daar toch weleens last van?
Totdat ik mijn eetgewoonten veranderde om wat overtollige kilo’s kwijt te raken. Na een paar weken anders eten realiseerde ik me dat ik al meer dan een  week geen pijnstiller had genomen. Behalve dat ik eindelijk begon af te vallen, had ik geen pijn meer.

Na een paar weken anders eten realiseerde ik me dat ik al  meer dan een week geen pijnstiller had genomen!

Zoveel energie!

Het verdwijnen van mijn lichamelijke klachten gaf mij veel energie, waardoor ik zoveel meer kan doen en kan  genieten van mijn leven!  Ik voel me nu, 10 jaar later, 10 keer fitter en gezonder! Als geen ander heb ik ervaren dat je zelf veel invloed hebt op hoe je je voelt.Ik voel me 10 maal fitter dan 10 jaar geleden

 In mijn coaching praktijk had al ik veel mensen begeleid met eet- en gewichtsproblemen, migraine en stressklachten. Door mijn eigen, positieve, ervaring met gezonde voeding besloot ik om mij hierin te gaan specialiseren en heb daarvoor de basisopleiding bij Natura Foundation gevolgd tot Orthomoleculair therapeut.

Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van voeding en gezondheid, volg ik regelmatig bijscholingen.  Zoals een advanced course over schildklierklachten en een masterclass over maag, lever en darmen. Met deze kennis kan ik mijn cliënten nog beter begeleiden bij lichamelijke klachten, maar ook bij stress en emotionele problemen. Ook hierbij speelt de invloed van voeding een rol.

Wil je meer weten over mijn opleiding(en) en ervaring? Je leest er hier alles over.

Mijn begeleiding bestaat nu uit een combinatie van counselling, coaching én orthomoleculaire adviezen. Het is mooi om te zien hóe ( eventuele) aanpassing van voedingen, naast verbetering van lichamelijke klachten, ook veel positief effect heeft op emoties en stress.

 

Het is mijn missie om vrouwen te begeleiden naar een fit en gezond leven, zonder lichamelijke en/of emotionele klachten.

Rita is deskundig, open en betrouwbaar.

Je kunt bij haar zijn wie je bent, het voelde vertrouwd en veilig.
Door de therapie ben ik van mijn eetstoornis af gekomen.Dit was met andere therapieën nog niet gelukt.

Jessica van den Hondel

Gratis e-Book

Mei  2018

Na een lange winter hard studeren heb ik het HBO-diploma Medische Basiskennis ontvangen. Hiermee voldoe ik aan de eisen van de beroepsvereniging MBOG en word ik erkend door de Zorgverzekeraars. Vanaf 1 mei 2018 worden mijn consulten dan ook vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Maart 2016

In februari 2016 heb ik de basisopleiding bij Natura Foundation afgerond met het diploma Orthomoleculaire Therapie vlg de kPNI. 

Pin It on Pinterest