Leuk om kennis te maken!

Mijn naam is Rita Woudenberg, ik ben getrouwd en heb 2 volwassen dochters, 2 schoonzoons en 5 prachtige kleinkinderen. Mijn hobby is onze tuin met sinds kort ook een moestuin. Daarnaast wandel ik graag in de natuur. Buiten bezig zijn geeft mij energie.

Een moeilijke tijd.

Mijn werk is altijd in de gezondheidszorg geweest. Ik vind het geweldig om met mensen te werken, een kantoorbaan zou niets voor mij zijn. Voor anderen zorgen en ondersteunen vind ik erg belangrijk.

Rond mijn 45ste kwam ik in een moeilijke, onrustige tijd. Mijn dochters gingen op kamers wonen, met als gevolg dat ik met een ‘leeg nest’ achterbleef. Wat wilde ik met de rest van mijn leven? Hoe moest ik nu verder? Wilde ik nog verder met mijn werk in het ziekenhuis?

Met coaching heb ik deze periode achter mij kunnen laten. Er kwam weer rust in mijn leven, al bleven de lichamelijke klachten wel aanwezig.

Aan de zijlijn

Mijn taak als moeder was veranderd, mijn kinderen gingen hun eigen weg en ik stond voortaan aan de zijlijn. Ik zag dat het tijd was voor een nieuwe richting in mijn leven en loopbaan. Mijn nieuwe uitdaging was anderen begeleiden in het vinden en bereiken van evenwicht en geluk in het leven. Mijn eigen ervaring hierin was en is mijn grootste drijfveer hiervoor. Ik heb zelf ervaren dat je uit een diep dal omhoog kunt klauteren en weer helemaal van het leven kunt genieten!

Achteraf realiseer ik mij dat deze onrust voor een groot deel te maken had met de overgang, met mijn hormonen. Bij mij uitte zich dit in emotionele problemen, maar ook in lichamelijke klachten. Pijn in mijn gewrichten en spieren, gebrek aan energie,  chronische hoofdpijn en regelmatig migraine. Ik dacht dat ‘het er bij hoorde’.

 Mijn lichaam wilde niet meer…

Emotioneel had ik de zaken weer op een rij, maar mijn lichaam wilde niet meer. Bijna dagelijks had ik hoofdpijn en altijd pijn in mijn gewrichten en spieren.  Ik dacht dat het erbij hoorde, ik was toch al 50+ en in de overgang….

Totdat ik mijn eetgewoonten veranderde om wat overtollige kilo’s kwijt te raken. Na een paar weken anders eten realiseerde ik me dat ik al meer dan een  week geen pijnstiller had genomen. Behalve dat ik eindelijk begon af te vallen, had ik geen pijn meer.

Na een paar weken anders eten realiseerde ik me dat ik al  meer dan een week geen pijnstiller had genomen!

Zoveel energie!

Het verdwijnen van mijn lichamelijke klachten gaf mij veel energie, waardoor ik zoveel meer kan doen en kan  genieten van mijn leven!  Ik voel me nu, 10 jaar later, 10 keer fitter en gezonder!

Als geen ander heb ik ervaren dat je zelf veel invloed hebt op hoe je je voelt.Ik voel me 10 maal fitter dan 10 jaar geleden.

Dat gun ik iedereen, ook jou!

 Wil jij  ook weer op volle kracht vooruit?

Pin It on Pinterest

Share This