Veel mensen vragen mij wat ze als ontbijt kunnen eten, in plaats van brood. Eén van mijn tips is dan om havermoutmuffins te maken.

Je kunt allerlei soorten muffins maken, vaak op basis van amandelmeel. In het “Voedselzandloper kookboek” staat een variant met havermout en ik moet zeggen dat ik deze wel heel erg lekker vind! Ze zijn ideaal als ontbijt, bijvoorbeeld met wat vers fruit erbij, maar ook als tussendoortje of bij de lunch zijn ze heel lekker.

Voor 6-8 muffins heb je nodig:

125 gram havermout
1 banaan
2 eieren
150 ml plantaardige melk*
1 eetlepel baking soda of wijnsteen bakpoeder
60 gram ongebrande noten naar keuze
snuf zeezout

Je maakt ze zo:

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Mix de banaan met de eieren, de melk, de havermout en het zout in een keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de baking soda of wijnsteen bakpoeder toe en schep het geheel door elkaar.
Hak de noten grof en meng ze door het beslag.

Vet een muffinvorm in met wat roomboter of olijfolie of leg er muffin papiertjes in. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak ze 25 minuten in de oven. Laat de ze afkoelen op een rooster.

Je kunt naar hartenlust variëren met deze muffins.

In plaats van de noten kun je bv stukjes appel en rozijnen toevoegen. Of maak eens chocolade muffins met gesmolten (72%) chocolade of rauwe cacaopoeder.

 

* Ik gebruik plantaardige melk, zoals bv (ongezoete) amandelmelk, rijst/kokosmelk of havermelk.

Bron: Het Voedselzandloper Kookboek van Pauline Weuring

In de afgelopen jaren heb ik ervaren hoe je zélf je gezondheid kunt bevorderen met voeding en bewust leven. Ik heb me hierin verdiept door veel te lezen én een opleiding te volgen. Het is mijn missie om met deze kennis mensen te inspireren om ook hun eigen verantwoordelijkheid te nemen t.a.v. hun gezondheid. Op die manier wil ik bijdragen aan betere leefomstandigheden voor iedereen. Dit doe ik met veel plezier in mijn praktijk, door begeleiding van mijn cliënten op het gebied van voeding, beweging en stressvermindering. Zodat zij weer een gezond, fit en energiek leven krijgen. Zelf hou ik van koken en lekker én gezond eten. Daarnaast vind ik het heerlijk om buiten te zijn: in de tuin of wandelend en fietsend.

Havermoutmuffins

Door Rita Woudenberg Tijd om te lezen: 1 min
0

Pin It on Pinterest