Een gezonde leefstijl bestaat niet alleen uit de juiste voeding. Vermindering van stress en de juiste beweging zijn minstens zo belangrijk voor het behoud ( of verkrijgen) van gezondheid.

Zelf heb ik altijd moeite gehad met beweging. Als kind was mijn motoriek niet super en de gymlessen op school waren vaak een ramp. Ik kon niet meekomen en was altijd de laatste. Deze negatieve ervaring met beweging heeft mij in mijn latere leven best in de weg gezeten, waardoor beweging er nogal eens bij ingeschoten is.  Oh ja, ik heb getennist en ook nog eens op een gym club gezeten, maar ik hield het nooit lang vol.

Totdat ik ‘de knop omzette’….

Totdat ik zo’n 10 jaar geleden de knop omzette en me bij een sportschool ingeschreven heb. Gemiddeld 3 keer per week ging ik trainen en ik voelde me er helemaal super door. Mijn figuur veranderde, ik raakte gewicht kwijt en ik had bergen energie! Helaas kwam erdoor omstandigheden de klad in en het lukte me niet meer om weer zo gemotiveerd en volhoudend te sporten. Wandelen doe ik wel regelmatig, liefst lekker in de natuur. Maar ik voelde dat ik méér nodig had, meer intensieve beweging.

Dus heb ik sinds kort eindelijk de draad weer opgepakt en sport ik weer. Ik ben nog maar een paar keer geweest, maar ik voel alweer de energie die ik ervan krijg. Dat motiveert om door te gaan.

Is het voldoende om 2 x per week intensief te bewegen?

Maar is dat voldoende? Is het goed genoeg om 2 x per week intensief te bewegen? Is dit voldoende compensatie van een, voornamelijk, zittend leven?

In de onderstaande video vertel ik je er meer over.

Hoe staat het met jouw beweging?

Ben jij een sporter, wandelaar of fietser? Wat vind jij het leukste om te doen?

Laat je het me weten in een reactie hieronder? Leuk!

 

In de afgelopen jaren heb ik ervaren hoe je zélf je gezondheid kunt bevorderen met voeding en bewust leven. Ik heb me hierin verdiept door veel te lezen én een opleiding te volgen. Het is mijn missie om met deze kennis mensen te inspireren om ook hun eigen verantwoordelijkheid te nemen t.a.v. hun gezondheid. Op die manier wil ik bijdragen aan betere leefomstandigheden voor iedereen. Dit doe ik met veel plezier in mijn praktijk, door begeleiding van mijn cliënten op het gebied van voeding, beweging en stressvermindering. Zodat zij weer een gezond, fit en energiek leven krijgen. Zelf hou ik van koken en lekker én gezond eten. Daarnaast vind ik het heerlijk om buiten te zijn: in de tuin of wandelend en fietsend.

De juiste beweging voor jou

Door Rita Woudenberg Tijd om te lezen: 2 min
0

Pin It on Pinterest