Hoor jij bij het gezonde deel van de Nederlandse bevolking?

Misschien een rare vraag, maar wist je dat er in ons land ruim 8,2 miljoen (!) chronische zieken zijn? Dat betekent dus dat de helft van de mensen in ons land ziek is.

Van deze 8,2 miljoen heeft ruim 50% meer dan één chronische ziekte.

Bovendien worden we steeds jonger ziek: 8% van de chronisch zieken is jonger dan 40 jaar!

Dit zijn cijfers van 1 januari 2014 en volgens het RIVM de meest recente cijfers.*

We zitten nu in 2017 en deze cijfers zullen inmiddels wel achterhaald zijn; ongetwijfeld zijn er nu méér chronisch zieken bij gekomen.

Ik vraag mij bijna dagelijks af hoe dit komt.

Waarom is Nederland zo ziek ?

Zieker dan ooit tevoren.  Waarom doen we dit onszelf aan?

Daarom mijn vraag: bij welk deel van de bevolking hoor jij? Bij het gezonde deel of bij het deel met chronische ziekten…..

Misschien gok je erop dat je wel gezond zult blijven?

Of neem je het heft in eigen handen?

Helaas is dit een hele opgave:  in onze kleren, meubels en vloerbedekking zitten ziekmakende, chemische stoffen.

We rijden en wonen in een omgeving waarin de straling niet meer uitgezet kan worden. De lucht die we inademen zit vol met fijnstof en andere schadelijke stoffen. Allemaal factoren die van invloed zijn op onze gezondheid.

Des te belangrijker is het om te zorgen voor een sterk, goed functionerend lichaam.

Gelukkig kunnen we nog wél zelf bepalen wat we eten en drinken.

Kies je voor vulling of voeding?

Koop je in de supermarkt ‘vulling’ uit pakjes of zakjes, of als kant-en-klaarmaaltijd?

Of ga je voor vers voedsel wat je zélf bereid met verse ingrediënten, waarmee je je lichaam voedt en sterk maakt?

Ook kun je bewuste keuzes maken bij wat je op je huid smeert: je huid is je grootste orgaan en alles wat je daarop smeert neem je in je lichaam op.

De gangbare huid- en haarverzorging producten zitten vol chemische stofjes die je gezondheid ondermijnen. Zo zitten er bijvoorbeeld in bodylotion 22 chemische stoffen zoals verschillende parabenen die huidirritatie en uitslag  kunnen veroorzaken maar ook de hormoonhuishouding verstoren!

En wat denk je van nagellak? Nagellak bevat 31 chemicaliën, waarvan de ftalaten in verband worden gebracht met vruchtbaarheidsproblemen en problemen in de ontwikkeling van baby’s.

Er zijn veel natuurlijke alternatieve verzorgingsproducten op de markt, zónder dit soort gevaarlijke ingrediënten. Zoek maar eens op internet en je zult verbaasd zijn over het aanbod.

Gelukkig is er nog goed nieuws:

Veel chronische ziekten hoeven niet chronisch te blijven, vaak kun je met verandering van voeding en verzorging veel bereiken om de ziekte te verminderen of zelfs te genezen.

Dus wanneer jij bij de gezonde helft van de bevolking wil horen, of daar weer terecht wil komen, dan kun je daar zelf keuzes in maken!

Het is niet de gemakkelijkste weg, daarom kan begeleiding belangrijk zijn om je gezondheid weer in eigen hand te nemen.

Ik help je daarbij! Kijk hier voor de mogelijkheden of kom naar één van de workshops of cursussen.

 

*Bron: https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/chronische-ziekten-en-multimorbiditeit/cijfers-context/prevalentie#!node-prevalentie-chronische-ziekte-naar-leeftijd-en-geslacht

In de afgelopen jaren heb ik ervaren hoe je zélf je gezondheid kunt bevorderen met voeding en bewust leven. Ik heb me hierin verdiept door veel te lezen én een opleiding te volgen. Het is mijn missie om met deze kennis mensen te inspireren om ook hun eigen verantwoordelijkheid te nemen t.a.v. hun gezondheid. Op die manier wil ik bijdragen aan betere leefomstandigheden voor iedereen. Dit doe ik met veel plezier in mijn praktijk, door begeleiding van mijn cliënten op het gebied van voeding, beweging en stressvermindering. Zodat zij weer een gezond, fit en energiek leven krijgen. Zelf hou ik van koken en lekker én gezond eten. Daarnaast vind ik het heerlijk om buiten te zijn: in de tuin of wandelend en fietsend.

Hoor jij bij de gezonde helft?

Door Rita Woudenberg Tijd om te lezen: 3 min
0

Pin It on Pinterest