Gebakken zeebaarsfilet op een bedje van gestoofde groenten

Gezond en vers eten hoeft echt niet moeilijk te zijn!
Maar wél lekker natuurlijk.

Een keer per week bestel ik groente en fruit bij de biologische boerderij hier vlakbij. Ze zijn alleen op vrijdagmiddag en zaterdagochtend geopend, dus ik moet voor een hele week vooruit bestellen.
Ik kies dan een flink aantal verschillende  groente, meestal zonder tevoren te weten wat ik er mee zal gaan maken.

Het is een leuke uitdaging om telkens wat te verzinnen met dát wat ik in huis gehaald heb.
Vandaag had ik zeebaarsfilet uit de vriezer gehaald en daarbij een groente fantasie gemaakt.

Ingrediënten:
2 winterwortels
1 flinke prei,
1 knol venkel
2 teentjes knoflook
1-2 zeebaarsfilet ( of andere visfilet)
theelepel garam massala (optioneel)
(Keltisch zee)zout
Peper
(spelt)bloem
kokosolie of ghee
roomboter

Bereiding:
Maak de groente schoon en was deze. Snij de wortel , de prei en venkel niet al te fijn.
De knoflook fijnhakken.
Verwarm de kokosolie in een hapjespan en bak hierin (op matig vuur) de winterwortel, venkel en de knoflook aan. Na ongeveer 5 minuten de prei toevoegen en even meebakken. Maak op smaak met wat garam massala of wat kerriepoeder en (Keltisch zee-) zout naar smaak. Doe een deksel op de pan en stoof de groente zachtjes gaar.
Intussen de visfilet inwrijven met wat zout en peper en ‘paneren’ met de bloem.
Als de groente bijna gaar zijn de vis in roomboter aan weerskanten lekker knapperig en gaar bakken.
Serveer de vis op een bedje van de gestoofde groente.

 

In de afgelopen jaren heb ik ervaren hoe je zélf je gezondheid kunt bevorderen met voeding en bewust leven. Ik heb me hierin verdiept door veel te lezen én een opleiding te volgen. Het is mijn missie om met deze kennis mensen te inspireren om ook hun eigen verantwoordelijkheid te nemen t.a.v. hun gezondheid. Op die manier wil ik bijdragen aan betere leefomstandigheden voor iedereen. Dit doe ik met veel plezier in mijn praktijk, door begeleiding van mijn cliënten op het gebied van voeding, beweging en stressvermindering. Zodat zij weer een gezond, fit en energiek leven krijgen. Zelf hou ik van koken en lekker én gezond eten. Daarnaast vind ik het heerlijk om buiten te zijn: in de tuin of wandelend en fietsend.

Gebakken zeebaarsfilet op een bedje van gestoofde groente

Door Rita Woudenberg Tijd om te lezen: 2 min
0

Pin It on Pinterest