Een van mijn favoriete gerechten bij de Chinees was Foe yong hai.  In principe  best een gezond gerecht wat vooral bestaat uit eieren en knapperige groenten.

Het was een favoriet van mij, want het is al lang geleden dat wij Chinees hebben gegeten.

Niet omdat we het niet lekker vinden, maar in de (Hollandse) Chinese restaurants wordt veel met Ve-tsin      (E621 of MSG)  gewerkt. Dit is een smaakversterker die ik liever vermijd, vanwege het effect op mijn hartslag. Bovendien zit in veel Chinese gerechten ook suiker, waar ik niet meer  tegen kan.

Maar nu kwam ik op internet een geweldig recept tegen van een gezonde variant, zónder Ve-tsin en suiker. En lekker!!

Daarom wil ik het graag met jullie delen. Wij aten het samen ( 2 personen) als hoofdgerecht.  Eet je het als bijgerecht is dit recept voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten:

Voor de saus heb je nodig:

 • 1 kleine ui, gesnipperd
 • Roomboter  of kokosolie- 2 klontjes
 •  200 ml water –
 • 1 blik tomaten ( 400 gram)
 • 1 teen knoflook, heel fijn gehakt
 • 50 ml appelazijn
 • 1 rijpe Avocado

Voor de omelet:

 • 50 gram Champignons
 • 1 wortel ( ongeveer 75 gram)
 • 1 Gele paprika
 • 1 Rode paprika
 •  1/2 Prei
 • 10 gram Bamboescheuten
 •  50 gram Bimi
 •  Flinke hand Taugé
 • 6-7 grote (biologische) eieren
 • Grove peper en zeezout – naar smaak

Bereiding:

Begin met de saus: fruit hiervoor de gesnipperde ui in wat roomboter of kokosolie.  Voeg het water, de tomaten uit blik en de gehakte knoflook toe. Laat de saus 10 – 15 minuten zachtjes pruttelen, zonder deksel op de pan.

Snij nu alle groenten voor de omelet: de champignons in plakjes, rasp de wortel, snijd de paprika’s in dunne reepjes, de prei in ringen, de bamboescheuten fijn en de bimi in stukjes. Bak de groenten  5 minuten in een koekenpan met wat kokosolie of roomboter.

Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil, prak dit fijn in een schaaltje en roer er met de appelazijn een papje van. Voeg dit aan de tomatensaus  toe en laat het nog even 5 minuten pruttelen.

Roer de eieren los met zout en peper en voeg het mengsel toe aan de groenten. Laat het eiermengsel stollen en schep af en toe om, zodat je grove stukken krijgt van ei met groenten.

Pureer de saus met een staafmixer.

Serveer de Foe yong hai met de saus en smullen maar!

Met dank aan  www.voedzaamensnel.nl  Ik ben een echte fan van de recepten van Jennifer en Sven die zij op hun website  delen. Gezonde, pure recepten die niet moeilijk te maken zijn. Een aanrader om eens een kijkje te nemen!

 

In de afgelopen jaren heb ik ervaren hoe je zélf je gezondheid kunt bevorderen met voeding en bewust leven. Ik heb me hierin verdiept door veel te lezen én een opleiding te volgen. Het is mijn missie om met deze kennis mensen te inspireren om ook hun eigen verantwoordelijkheid te nemen t.a.v. hun gezondheid. Op die manier wil ik bijdragen aan betere leefomstandigheden voor iedereen. Dit doe ik met veel plezier in mijn praktijk, door begeleiding van mijn cliënten op het gebied van voeding, beweging en stressvermindering. Zodat zij weer een gezond, fit en energiek leven krijgen. Zelf hou ik van koken en lekker én gezond eten. Daarnaast vind ik het heerlijk om buiten te zijn: in de tuin of wandelend en fietsend.

Foe yong hai, zelfgemaakt

Door Rita Woudenberg Tijd om te lezen: 2 min
0

Pin It on Pinterest