Het valt niet altijd mee om iets te verzinnen voor een lunch, die niet ál te bewerkelijk is.
Bovendien is het ook wel fijn als het iets is wat je gemakkelijk mee neemt naar je werk of school.

Deze ei-muffins zijn dan misschien een idee: ze zijn zo gemaakt en zowel warm als koud lekker om te eten.
Ook kinderen zullen dit lekker vinden.

Ook lekker met komkommer, tomaatjes of een salade erbij.

Ingrediënten:
5- 6 eieren, losgeklopt (eventueel met een scheutje amandel-of kokosmelk)
Een halve rode paprika, in kleine blokjes gesneden
Een bosuitje, fijn gesneden
2 eetlepels doperwtjes ( diepvries)
muffin bakvorm

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verdeel de fijngesneden groenten over de muffinvorm.
Giet de losgeklopte  eieren erover en zet de muffins in de oven.
Bak in ongeveer 20 minuten gaar.

Je kunt natuurlijk ook andere groenten gebruiken als vulling, zoals wat spinazie, boerenkool, champignons, tomaatjes enz.

In de afgelopen jaren heb ik ervaren hoe je zélf je gezondheid kunt bevorderen met voeding en bewust leven. Ik heb me hierin verdiept door veel te lezen én een opleiding te volgen. Het is mijn missie om met deze kennis mensen te inspireren om ook hun eigen verantwoordelijkheid te nemen t.a.v. hun gezondheid. Op die manier wil ik bijdragen aan betere leefomstandigheden voor iedereen. Dit doe ik met veel plezier in mijn praktijk, door begeleiding van mijn cliënten op het gebied van voeding, beweging en stressvermindering. Zodat zij weer een gezond, fit en energiek leven krijgen. Zelf hou ik van koken en lekker én gezond eten. Daarnaast vind ik het heerlijk om buiten te zijn: in de tuin of wandelend en fietsend.

Eimuffins of mini- omeletjes

Door Rita Woudenberg Tijd om te lezen: 1 min
0

Pin It on Pinterest