Een Zomerse Salade

Op het moment van schrijven is het weer is nog niet erg stabiel. Toch zal het  echt wel een keer zomers weer worden.

Heerlijk om dan  buiten te  eten en de barbecue aan te steken.

Een paar weken geleden heb ik, toen ik eters kreeg, een lekkere salade gemaakt met gegrilde zoete aardappel en paprika. Ik heb deze salade toen geserveerd met kiprollade, maar ik denk dat het ook erg lekker zal smaken bij de barbecue. Het is overigens ook een lekkere lunchsalade.
Je kunt deze salade helemaal  van tevoren maken. Dat is zeker een voordeel als je visite krijgt, je hoeft dan niet  lang in de keuken te staan.

Voorbereiden: ongeveer 20 minuten + 40 minuten oventijd
Bereiden: 10 minuten.

Ingrediënten voor ong. 4 personen:

1 kilo zoete aardappels
2 paprika’s
2 teentjes knoflook, uitgeperst
250 gr cherrytomaten
100 gr (veld)sla
1 a 2 rode uien
100 gr zachte geitenkaas
30 gr pijnboompitten, licht geroosterd

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de aardappels  en snijd ze in blokjes (formaat van een dobbelsteen). Verwijder de steel en de zaadjes van de paprika en snijd ook in stukjes. Schep de paprika, zoete aardappels, knoflook, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout door elkaar en verdeel over een ovenschaal of braadslede. Rooster de groente in 40 min gaar (check altijd even of de zoete aardappel zacht is). Snijd de rode ui in ringetjes en voeg deze de laatste 5 min toe aan de ovenschaal. Zet dit weg totdat je gaat eten.
Leg de sla in een ruime schaal of slakom, leg hierop het aardappel-paprikamengsel en  verdeel er de tomaatjes, geroosterde pijnboompitten en de geitenkaas over.
Lekker bij bv  een kippenpootje van de barbecue.

Bron: Leukerecepten.nl

In de afgelopen jaren heb ik ervaren hoe je zélf je gezondheid kunt bevorderen met voeding en bewust leven. Ik heb me hierin verdiept door veel te lezen én een opleiding te volgen. Het is mijn missie om met deze kennis mensen te inspireren om ook hun eigen verantwoordelijkheid te nemen t.a.v. hun gezondheid. Op die manier wil ik bijdragen aan betere leefomstandigheden voor iedereen. Dit doe ik met veel plezier in mijn praktijk, door begeleiding van mijn cliënten op het gebied van voeding, beweging en stressvermindering. Zodat zij weer een gezond, fit en energiek leven krijgen. Zelf hou ik van koken en lekker én gezond eten. Daarnaast vind ik het heerlijk om buiten te zijn: in de tuin of wandelend en fietsend.

Een Zomerse Salade

Door Rita Woudenberg Tijd om te lezen: 1 min
0

Pin It on Pinterest