Wij zijn liefhebbers van venkel. Lekkere knollen met een frisse, anijsachtige smaak.

Venkel staat bol van de vitaminen, vezels en mineralen. Het bevat veel calcium, kalium ijzer, magnesium, fosfor, en foliumzuur. Venkel wordt vaak als kruid gezien maar het is een groente. Er zit vitamine A, C, en B3, B6, B11, E en K in. Daarnaast zit het boordevol mineralen zoals onder meer fosfor, zink, koper, betacaroteen, luteïne, zeaxantine, mangaan en selenium.

Kortom een bommetje gezondheid 😉 Meestal stoof ik de venkel samen met een ui, wortel of prei en doperwten. In een restaurant at ik laatst een venkelsalade, wat ook heerlijk was. Dit wilde ik thuis ook proberen en kwam dit heerlijke recept tegen. Lekker bij vis uit de oven of van de barbecue.

Ingrediënten:
1 grote of 2 kleine venkelknollen
100 gram feta
1 courgette
3-4 handen rucola
80 gram (ongebrande) noten
Sap van 1 citroen
50 ml olijfolie
Dille ( zelf heb ik het fijne loof van de venkel gebruikt bij gebrek aan dille)
Honing
(Keltisch) zeezout
Peper

Bereiding:
Snij de venkel en de courgette flinterdun, eventueel met een mandoline of een keukenmachine.
Meng de groenten met het citroensap, olijfolie, dille en zout.
Laat dit 20 minuten intrekken (langer mag).
Hierna meng je de rucola er door. Maak de salade af met de feta en gehakte nootjes. Doe de salade op borden en druppel er wat honing over en genieten maar.
Bron: Simone ’s Kitchen

In de afgelopen jaren heb ik ervaren hoe je zélf je gezondheid kunt bevorderen met voeding en bewust leven. Ik heb me hierin verdiept door veel te lezen én een opleiding te volgen. Het is mijn missie om met deze kennis mensen te inspireren om ook hun eigen verantwoordelijkheid te nemen t.a.v. hun gezondheid. Op die manier wil ik bijdragen aan betere leefomstandigheden voor iedereen. Dit doe ik met veel plezier in mijn praktijk, door begeleiding van mijn cliënten op het gebied van voeding, beweging en stressvermindering. Zodat zij weer een gezond, fit en energiek leven krijgen. Zelf hou ik van koken en lekker én gezond eten. Daarnaast vind ik het heerlijk om buiten te zijn: in de tuin of wandelend en fietsend.

Venkelsalade met courgette en rucola

Door Rita Woudenberg Tijd om te lezen: 1 min
0

Pin It on Pinterest