Bananenbrood

Er zijn veel recepten te vinden van bananenbrood.
Het recept van deze variant kreeg ik van mijn dochter.

Het is eenvoudig te maken en heeft maar een paar ingrediënten. Het is lekker als ontbijt, maar ook bij de lunch of als tussendoortje is het een gezond alternatief.

Je kunt naar smaak variëren met de ingrediënten:

Lekker als je er blauwe bessen aan toevoegt ( vers of uit de diepvries)

Voeg in plaats van noten rozijnen en stukjes appel toe, dan heb je een soort appeltaart-cake.

Of vervang de kaneel door rauwe cacaopoeder en maak er een chocolade cake van.

Ook lekker met geraspte kokos er doorheen

Ingrediënten:
3 bananen
150 gram amandelmeel
Handje noten
3 eieren
1 1/2 theelepel bakpoeder
kaneel
snufje zout.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Mix alle ingrediënten kort en doe het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm.
Bak het brood in 55 minuten gaar en bruin.

In de afgelopen jaren heb ik ervaren hoe je zélf je gezondheid kunt bevorderen met voeding en bewust leven. Ik heb me hierin verdiept door veel te lezen én een opleiding te volgen. Het is mijn missie om met deze kennis mensen te inspireren om ook hun eigen verantwoordelijkheid te nemen t.a.v. hun gezondheid. Op die manier wil ik bijdragen aan betere leefomstandigheden voor iedereen. Dit doe ik met veel plezier in mijn praktijk, door begeleiding van mijn cliënten op het gebied van voeding, beweging en stressvermindering. Zodat zij weer een gezond, fit en energiek leven krijgen. Zelf hou ik van koken en lekker én gezond eten. Daarnaast vind ik het heerlijk om buiten te zijn: in de tuin of wandelend en fietsend.

Bananenbrood met variatie

Door Rita Woudenberg Tijd om te lezen: 1 min
0

Pin It on Pinterest