Agenda- alle activiteiten op een rij.

Wekelijks

Telefonisch Vragenuurtje

Heb je vragen over voeding, lichamelijke klachten of chronische ziekte? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om telefonisch je vraag te stellen.

In principe is dit bedoeld voor (oud-) cliënten met vragen over de therapie. Maar ook als je geen cliënt bij me bent kun je contact met me opnemen voor een vrijblijvend, kort advies.

Wanneer: 

Maandag van 14.00-15.00 uur  / Donderdag van 9.30 -10.30 uur

Waar:

Telefonisch op 06 28 08 20 17.  Ben ik in gesprek? Spreek dan je naam en telefoonnummer in, dan bel ik terug.

Kosten:

Gratis.

 

25 oktober 2018

Cursus ‘Verbeter Diabetes type 2

Neem de juist stappen onder deskundige begeleiding.
Jezelf beter maken is moeilijker dan het lijkt. Daarvoor is motivatie en inzet nodig. Dat doe je niet in één keer, daar is tijd voor nodig en deskundige begeleiding, waarbij rekening gehouden wordt met jouw persoonlijke omstandigheden. Met mijn orthomoleculaire kennis én persoonlijke ervaring met pre-diabetes zorg ik ervoor dat jij de juiste stappen maakt.
Je krijgt gedurende de cursus persoonlijke ondersteuning, zodat je na afloop zelf verder kunt.

Kijk hier voor meer informatie >>

12 oktober 2018

Informatiebijeenkomst over Diabetes Type 2

Heb jij diabetes type II? De kans is groot dat ook jij jouw diabetes om kunt keren. Hoe je dat kunt doen leg ik uit in de gratis workshop op vrijdag 12 oktober 2018. Niet alleen voor mensen die al diabetes type 2 hebben, maar ook zeker wanneer je dit wilt voorkómen of gewoon graag gezond wilt leven. 

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes mellitus. Elke week komen er 1.200 mensen met diabetes bij. 9 op de 10 mensen met diabetes heeft diabetes type 2. In 2025 hebben in ons land ongeveer 1,3 miljoen mensen diabetes. Vanavond geeft Rita Woudenberg van Puur en Bewust een informatiebijeenkomst in Bibliotheek Oudenbosch.

Met name mensen met obesitas en overgewicht hebben een hoger risico op diabetes, maar ook mensen met een gezond gewicht lopen gevaar. Mensen met een voorstadium van de ziekte hebben verhoogde bloedsuikerwaarden, maar weten dit vaak niet.

Eén van de grootste oorzaken van de toename van diabetes type II is onze Westerse leefstijl: we eten teveel (verborgen) suiker en geraffineerde koolhydraten. De reguliere behandeling van diabetes type II bestaat vooral uit medicijnen. Hiermee worden de symptomen van de ziekte behandeld, maar niet de oorzaak. Juist door de oorzaak aan te pakken kun je diabetes ‘omkeren’ zodat je van de medicijnen ( en de vervelende bijwerkingen ) af kunt komen.

Wanneer:

Vrijdag 12 oktober 2018, van 19.00 – 20.00 uur

Waar:

Bibliotheek Oudenbosch, Sint Annaplein 3
4731HN Oudenbosch

Kosten:

Gratis

 

 

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van Praktijk Puur & Bewust?

Schrijf je dan in voor het nieuwsbulletin Puur-Zine, met nieuws en informatie over voeding en gezondheid.

Pin It on Pinterest

Share This